Миргород

Миргород – старовинне містечко на Полтавщині, що зберігає свою старовинну історію та традиції. Саме з мінеральними та лікувальними водами асоціюється у нас це місто. Тут знаходиться відпочивальник комплекс з однойменною назвою містечка. Саме через Миргород проїздять мандрівники на Сорочинський ярмарок…
Особливості місця
Миргород … У самій назві цього міста вчувається тиша й умиротворення – саме таким воно і є та дарує їх гостям міста. У народі кажуть, що е було зручне місце для ведення мирних переговорів між сусідніми народами і племенами, а тому й пішла назва «миргород», мирний город, місце для успішного укладення миру.
Миргород вважається одним із з найдавніших поселень Лівобережної України. За словами істориків, його було засновано у XIIXIII століттях як сторожовий пункт східної околиці Київської Русі. Перші друковані записи про Миргород – город миру трапляються у XVI столітті.
Сьогодні Миргород приваблює туристів своєю старовинною архітектурою, лікувально-оздоровчими закладами, чудовими парками для відпочинку. Вулиці тут так і дихають минувшиною, що відображена у міській архітектурі…
Духовними перлами сучасного Миргорода є Свято-Троїцька Церква та Успенська Церква.
Асоціюється Миргород у багатьох ще й із селом Великі Сорочинці, яке розташоване неподалік, це постійне місце проведення Сорочинського ярмарку, куди їдуть та йдуть з усіх куточків України. І, звичайно ж, справжній мандрівник зазирне і до Миргорода – міста нашої історії часів Київської Русі.
Цікавим для туристів є заклад «Миргородкурорт», який було створено ще на початку 20-го століття. Нині до комплексу «Миргород-курорт» входять санаторії «Березовий гай», «Полтава», «Хорол» та «Миргород». На відпочинок до місць, де виробляється одна із провідних мінеральних вод на ринку України «Миргородська» постійно їдуть туристи. Отож, не баріться – приїздіть у пору золотої осені, щоб прогулятися затишними парками Миргорода, помилуватися старовинною архітектурою «мирного города», адже тут, дійсно, живуть спокій та умиротворення!

Поради незнайомцю
У місті функціонує 32 заклади ресторанного типу (бари, ресторани, кав'ярні, кафе), тому де перекусити проблем не виникне. Якщо захочете проїхатися на Сорочинці – запасіться необхідними харчами.
Зупинитися на нічліг можна у готельно-ресторанному комплексі «Миргород» (вул. Гоголя, 102) або ж у готельно-ресторанному комплексі «Гоголь» (Якова Усика, 18).

Миргород. Як добратися?



Залізничний вокзал "Миргород". Знаходиться вокзал на основному напрямку Харків – Київ, на відліку між станціями Полтава – 100 км, Ромодан – 26 км. Автовокзал "Миргород". Знаходиться за адресою вул. Воскресінська (центр міста, на території центрального базару).

Немає коментарів:

Дописати коментар